ASML groeit op kracht toeleveranciers

Chipmachinefabrikant ASML is uitgegroeid tot het hightech paradepaardje van de Nederlandse industrie. Zeker als het om precisietechnologie gaat. Te midden van veeleisende klanten en moordende concurrentie, moet ASML zijn leidende positie zien te handhaven. Het is op zijn minst opmerkelijk dat de chipmachinefabrikant zijn technologisch succes meer en meer dankt aan zijn toeleveranciers. Bewust.
Lees meer

Einde aan grove ramingen

Machinebouwer en snijbedrijf HGG heeft de eigen besturingssoftware zo aangepast dat de buizen voor offshore windfundaties veel slimmer en efficiënter gelast kunnen worden. Met de lasvolumecalculator kan een klant exact berekenen hoeveel lasmateriaal hij nodig heeft en hoe lang het lassen duurt. Installateurs van buizen krijgen in een vroeg stadium veel meer inzicht in de doorlooptijd en kunnen verspilling van  lasmateriaal tegengaan. Een gesprek met Jos Wijnker van HGG.

Lees meer

JSF belangrijk voor hightech metaalindustrie

Volgend jaar juni komen twee JSF straaljagers naar de luchtmachtbasis Volkel voor testvluchten en een feestelijke show tijdens de Luchtmachtdagen in Leeuwarden. Van de Nederlandse bedrijven die meewerken aan het gevechtsvliegtuig, is de metaalindustrie het sterkste vertegenwoordigd. Je wordt niet zomaar leverancier of toeleverancier.
Lees meer